Blog

Sorry maar daar heb ik geen tijd voor

Eerste hulp bij ongelukken, het klinkt mogelijk een beetje als pleisters plakken, maar er gaat natuurlijk veel meer achter schuil. EHBO kan levensreddend zijn of erger voorkomen. Tenminste, als degene die ter plekke is weet wat hij of zij doet. Daarom bestaat er de EHBO cursus, tijdens welke alle belangrijke kennis en vaardigheden worden onderwezen. Hoewel er best veel Nederlanders zijn die wél zo’n cursus hebben gevolgd, zijn er ook heel veel die dat niet hebben. Sorry maar daar heb ik geen tijd voor een argument dat gebruikt wordt of ik weet het wel. Maar als je er goed over nadenkt, is dat eigenlijk heel erg zonde. Er zijn namelijk verschillende goede redenen waarom je een EHBO cursus zou willen volgen. Interesse in een cursus? Je kunt de EHBO cursus in Bij Eerst Helpen volgen in Emmeloord, dus ook nog eens lekker dicht bij huis.

Weten wat je moet doen?
Een incident zit in een klein hoekje en kan overal gebeuren. En ook zonder externe aanleiding kan er een medische noodsituatie ontstaan, wanneer iemand bijvoorbeeld een hartstilstand krijgt. Vaak staan we op dat moment met de mond vol tanden, omdat we simpelweg niet weten hoe we moeten ingrijpen om te helpen. Dat is ook niet gek, want het is best specialistische kennis die je daarvoor nodig hebt, los van het feit dat je natuurlijk ook oefening erin moet hebben gehad. Om dat probleem van het ontbreken van de juiste kennis en vaardigheden op te lossen, moet je een EHBO cursus volgen en het diploma behalen. Dan heb je in huis wat je nodig hebt om in te grijpen tijdens medische noodgevallen.

Zekerder worden
Het niet ingrijpen of met de mond vol tanden staan is vaak niet alleen een kwestie van een gebrek aan kennis en vaardigheden, maar heeft ook veel met onzekerheid te maken. We durven vaak niet de verantwoordelijkheid te nemen in medische noodsituaties, want dat is een zware verantwoordelijkheid. Die zekerheid kun je opbouwen als je weet dat je de juiste kennis aan boord hebt en belangrijke zaken hebt kunnen oefenen en je dus weet wat je doet. Met andere woorden: het volgen van de EHBO cursus kan je de zekerheid die nu mogelijk nog ontbreekt geven, zodat je de volgende keer wél hulpvaardig kunt zijn op een moment dat het telt.

Naasten en collega’s helpen
Medische noodgevallen kunnen vreemden in het openbaar overkomen in jouw bijzijn, in welk geval je misschien wel iemands leven kunt redden. Dat is zeer waardevol, maar voor jouzelf en je naasten is het extra waardevol dat je ook als er in je directe kring in jouw bijzijn een medisch noodgeval ontstaat direct de touwtjes in handen kunt nemen om erger te voorkomen. Zo kun je ook je naasten en je collega’s redden als het erop aan komt. Op die manier kan jouw EHBO diploma ook directe invloed hebben op je eigen leven. Het kan het verschil maken tussen of je iemand die je dierbaar is moet missen of niet. Ook dat is een uitstekende reden om die EHBO cursus bij Eerst Helpen te gaan volgen.

Het volgen van een EHBO cursus en je diploma halen is de investering dus zeker waard. En mocht je werkgever je verzoeken om zo’n cursus te volgen op zijn kosten, neem die uitnodiging dan zeker aan, want eigenlijk is het een buitenkansje. Daarna kun jij namelijk het verschil maken voor anderen, en daarmee in sommige gevallen ook voor jezelf.

Dus neem gerust eens contact op via info@eersthelpen.com. We trainen ook 1 op 1 , Zodat je niet onnodig hoeft te wachten tot je kan beginnen. Hulpverlening kan namelijk ook niet wachten.

Filter Beademingsmasker vangen

U kent het vast wel, U heeft een oproep gehad van een reanimatie bij u in de buurt. U denkt goed na over uw veiligheid en beschermmiddelen.

Na uw inspanning voor het slachtoffer is het tijd voor het reinigen van uw masker maar vaak blijft u zitten met de filter, ook deze zal na elke inzet vervangen moeten worden, alleen waar kunt u deze makkelijk en snel aanschaffen en vervangen. Dat is vaak een lastige klus en daar willen wij als Eerst Helpen zorgen voor een stukje gemak. Hiermee willen wij ook stukje bijdragen aan de duurzaamheid zodat niet het gehele masker vervangen moet worden.

Binnenkort kunt u de filters bij ons verkrijgen

Klanten portal

[salon/] 

[salon/]

Cursusdata

Hieronder zie je een overzicht van de eerstvolgende cursusdata. Om je direct aan te melden voor een cursus klik je op de datum van jouw keuze.

DatumCursusE-Learning + Nikta CertificaatPasjeKostenInplannen
20-11-2024EHBO-cursus kind: (IKK)JANIKTA139 (excl.BTW)link
23-11-2024EHBO en ReanimatieJAEFR195 (excl.BTW)link
22-11-2024Reanimatie en AEDJA / SchriftelijkEFR90 (incl.BTW)link
27-11-2024EHBO-cursus kind: (IKK) JANIKTA139 (excl.BTW)link
11-12-2025Reanimatie en AED ( 2 jaar ) Schriftelijk + BoekEFR€ 100.00link
14-12-2024EHBO-cursus kind: (IKK) (HER) JANIKTA109 (excl.BTW)link
18-01-2025EHBO en Reanimatie JA / SchriftelijkNikta / EFREFR Refresh courselink
21-01-2025Reanimatie en AEDJANikta139 (excl.BTW)link
9-02-2025(Kinder) EHBO en Reanimatie (IKK) JANIKTA139 (excl.BTW)link
12-02-2025EHBO en Reanimatie JA / SchriftelijkNikta / EFREFR Refresh courselink
Reanimatie en AED ( Her )Schriftelijk EFR€ 85.00link
EHBO-cursus kind: (IKK) (HER)JANIKTA109 (excl.BTW)link
EHBO en ReanimatieJAEFR195 (excl.BTW)link
Reanimatie en AEDJANikta45 (excl.BTW)link
EHBO-cursus volwassene: JANikta139 (excl.BTW)link
EHBO en ReanimatieSchriftelijkEFR185 (excl.BTW)link
EHBO-cursus kind: (IKK) JANikta / EFR139 (excl.BTW)link
Reanimatie zuigelingen / kind tot 8 jaar SchriftelijkEFREFR Refresh courselink
EHBO en Reanimatie JANikta / EFREFR Refresh courselink
(Kinder) EHBO en Reanimatie (IKK)JaNikta139 (excl.BTW)link
EHBO-cursus volwassene: JANikta139 (excl.BTW)link
EHBO-cursus volwassene herhaling: JANikta109 (excl.BTW)link
Teamleider
Evenementenzorg
Alcohol en Drugs ( EHBDD)WandelletselEHBO BIJ SPORTStop de bloeding
Teamleider EvenementenzorgAlcohol en drugs
Teamleider EvenementenzorgAlcohol en drugs
Teamleider EvenementenzorgAlcohol en drugs
Teamleider EvenementenzorgAlcohol en drugs
Teamleider EvenementenzorgAlcohol en drugs
Teamleider EvenementenzorgAlcohol en drugs
Teamleider EvenementenzorgAlcohol en drugs

    Noodzuurstof M.O.P BHV
    EERSTEHULP
    Care OF Childeren
    ( EFR )
    primary and secundair ( EFR )Reanimatie ( EFR )
    Oppas EHBO
    ( EFR)
    AU PAIR ( CFC )Oppas EHBO
    ( NIKTA IKK)
    Workshop vuurwerk incidentenEHBO ( Basis – Onderwijs )
    Gedragsregels

    Regels van respect

    • We hebben respect voor elkaar, elkaars eigendommen en onze omgeving;
    • Wij schelden elkaar niet uit;
    • Pesten en bedreigen is ten strengste verboden;
    • Fysiek geweld staan wij op geen enkele wijze toe tijdens en/of buiten je taak als hulpverlener en aspirant hulpverlener;
    • Heb respect voor ieder zijn ‘kunnen;
    • Help en steun elkaar tijdens trainingen en inzetten;
    • We zijn allemaal verantwoordelijk voor een goede sfeer en gang van zaken tijdens de trainingen en evenementen;
    • Er is geen plaats voor racisme en discriminatie en geweldsdelicten in welke vorm dan ook ;
    • We dragen allemaal bij aan een open communicatie; we lossen problemen op door erover te praten zonder fysiek geweld te gebruiken.
    • Als hulpverlener ben je niet op negatieve manier in aanraking bent geweest met justitie
    • Het is verboden om als geregistreerde hulpverlener verdovende als stimulerende middelen te gebruiken;

    Gedagsregels ‘begeleiders ’

    Omgangsregels kunnen gezien worden als algemene uitgangspunten voor gedrag. Bij Eerst Helpen is de relatie tussen de trainer – instructeur – en de hulpverlener en jeugdhulpverlener erg belangrijk. Daarom heeft Eerst Helpen gedragsregels vastgesteld. Deze gedragsregels zijn gericht op trainers/ begeleiders / kaderleden. De gedragsregels geven aan waar de grenzen liggen in het contact tussen begeleider en de hulpverlener. Deze gedragsregels zijn opgesteld voor begeleiders en instructeurs aangezien uit cijfers blijkt dat plegers veelal begeleiders zijn en slachtoffers veelal jeugdigen.

    Het bekendmaken van de ‘Gedragsregels begeleiders in de EHBO’ laat zien dat Eerst Helpen werk maakt van het tegengaan van seksuele intimidatie en dat kan preventief werken. Daarbij is het belangrijk dat iedereen die betrokken is bij Eerst Helpen op de hoogte is van deze gedragsregels. Het is dus goed om als bestuur dit te delen met je leden, bijvoorbeeld via de website of bijeenkomsten. De gedragsregels vormen – aangevuld met de omgangsregels – een richtlijn voor de omgang tussen hulpverleners en begeleiders. Deze gedragsregels zijn anders dan omgangsregels afdwingbaar. Als een of meerdere gedragsregels overtreden wordt dan kan een tuchtprocedure met tuchtrechtelijke sancties volgen vanuit Eerst Helpen in samenspraak met justitie.

    Hieronder vind je een overzicht van de ‘Gedragsregels begeleiders bij Eerst Helpen’ zoals vastgesteld binnen de georganiseerde EHBO en Opleidingen:

    • De begeleider moet zorgen voor een omgeving en een sfeer waarbinnen de hulpverlener – kandidaat zich veilig kan voelen.
    • De begeleider onthoudt zich ervan de hulpverlener – kandidaat te bejegenen op een wijze die de hulpverlener – kandidaat in zijn waardigheid aantast én verder in het privéleven van de hulpverlener – kandidaat door te dringen dan nodig is in het kader van de eerste hulp vaardigheden beoefening.
    • De begeleider / instructeur onthoudt zich van elke vorm van (machts-)misbruik of seksuele intimidatie tegenover de jeugdhulpverlener.
    • Seksuele handelingen en seksuele relaties tussen de begeleider en de jeugdige hulpverlener tot achttien jaar zijn onder geen beding geoorloofd en worden beschouwd als seksueel misbruik.
    • De begeleider mag de hulpverlener – kandidaat niet op een zodanige wijze aanraken dat de kandidaat hulpverlener en/of volwaardige hulpverlener en/of de begeleider deze aanraking naar redelijke verwachting als seksueel of erotisch van aard zal ervaren, zoals doorgaans het geval zal zijn bij het doelbewust (doen) aanraken van geslachtsdelen, billen en borsten.
    • De begeleider onthoudt zich van (verbale) seksueel getinte intimiteiten via welk communicatiemiddel dan ook.
    • De begeleider zal tijdens training(stages) en teamuitjes gereserveerd en met respect omgaan met de elkaar en met de ruimte waarin een ieder zich bevindt.
    • De begeleider heeft de plicht – voor zover in zijn vermogen ligt – de hulpverlener – kandidaat te beschermen tegen schade en (machts-)misbruik als gevolg van Seksuele Intimidatie. Daar waar bekend of geregeld is wie de belangen van de (jeugdige) hulpverlener – kandidaat behartigt, is de begeleider verplicht met deze personen of instanties samen te werken, opdat zij hun werk goed kunnen uitoefenen.
    • De begeleider zal de hulpverlener – kandidaat geen (im-)materiële vergoedingen geven met de kennelijke bedoeling tegenprestaties te vragen. Ook de begeleider aanvaardt geen financiële beloning of geschenken van de kandidaat- hulpverlener die in onevenredige verhouding tot de gebruikelijke dan wel afgesproken honorering staan.
    • De begeleider zal er actief op toezien dat deze regels worden nageleefd door iedereen die bij de opleiding als evenementeninzet is betrokken. Indien de begeleider gedrag signaleert dat niet in overeenstemming is met deze gedragsregels zal hij de daartoe noodzakelijke actie(s) ondernemen.

    In die gevallen waarin de gedragsregels niet (direct) voorzien, ligt het binnen de verantwoordelijkheid van de begeleider in de geest hiervan te handelen. 

    Gedragsregels ‘ouders ’

    Natuurlijk wil je dat je kind met plezier naar EHBO Opleidingen en Evenementen kan gaan . Daar zorgt niet alleen de trainer of de coach voor, maar jij als ouder ook.

    Kinderen willen maar één ding: leren en ontwikkelen met plezier en met vrienden.

    Hieronder gedragsregels voor ‘ouders ’

    • Onthoud dat je kind voor zijn/haar eigen plezier leert, niet voor jouw plezier;
    • Respecteer de rechten, waardigheid en waarde van elk individu, onafhankelijk van zijn/haar geslacht, culturele achtergrond, religie of vaardigheid;
    • Dwing nooit je kind om tegen zijn/haar zin, deel te nemen aan het spel;
    • Stimuleer je kind om volgens de regels en sportief te ontwikkelen;
    • Respecteer de beslissingen van coaches, begeleiders en opleiders. Leer je kind dat ook te doen;
    • Leg de nadruk op het plezier en de inzet van je kind tijdens het zijn of haar ontwikkeling , niet op winst of verlies;
    • Kinderen leren het beste van positieve voorbeelden. Waardeer de goede prestaties van álle deelnemers;
    • Je bent medeverantwoordelijk voor een positieve en veilige omgeving van uw kind. Verbaal en fysiek geweld of denigrerende opmerkingen horen nergens, dus ook niet bij Eerst Helpen.
    • Toon waardering voor alle vrijwillige coaches, instructeurs en begeleiders. Zonder hen, kan je kind niet leren en door ontwikkelen.
    Kinder EHBO cursus voor kinderopvang en gastouders

    Tegenwoordig is EHBO in de kinderopvang een verplichting vanuit de overheid. Om specifiek kinderen een veilige omgeving te bieden en te helpen in geval van letsel volgt u een kinder EHBO cursus.

    Wetgeving EHBO kinderopvang

    Als gastouder of pedagogisch medewerker in de kinderopvang verplicht om een kinder EHBO cursus te volgen. Dit maakt onderdeel uit van de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Deze wet richt zich op de kwaliteitseisen in de kinderopvang en peuterspeelzalen. Ook voor gastouders stelt het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid in de meeste gevallen bepaalde eisen aan uw kennis en vaardigheden van eerste hulp.

    Doelgroep:

    • Kinderdagverblijf
    • BSO
    • Peuterspeelzaal
    • Gastouder

    E-learning

    De training wordt vooraf gegaan door e-learning kinder EHBO. Een deelnemer die nog niet eerder de training gevolgd heeft maakt de basis e-learning, heb je – minder dan 15 maanden geleden – een kinder EHBO training gevolgd dan maak je de herhaling e-learning.
    De e-learning wordt afgesloten met een toets, die met voldoende afgerond moet worden om met de praktijk dag mee te doen

    Certificeringen

    We certificeren de training volgens NIKTA opleidingen

    BHV cursus Kind en Omgeving

    BHV basis cursus Module Kind en Omgeving, combinatie Kinder EHBO en Brand, ontruimen en communicatie met e-learning

    Instroomeisen:
    Leeftijd minimaal 16 jaar, kennis van de taal waarin de cursus wordt gegeven ( standaard Nederlands, andere talen op aanvraag)

    Inhoud van de cursus:
    De basistraining BHV Kind en Omgeving leert u de volgende vaardigheden toe te passen in de praktijk, specifiek afgestemd op de risico’s en letsels in een kinderrijke omgeving.

    Examen:
    Het theoretisch examen vindt plaats aan het eind van de e-learning, de instructeur beoordeelt de praktische competenties.

    Bij voldoende resultaat wordt het diploma “Bedrijfshulpverlener” behaald en afgegeven door het NIKTA . Een BHV-certificaat behoudt zijn geldigheid indien de BHV-er  aan een BHV Herhalingscursus deelneemt na 1 jaar.

    Duur:
    E-learning; gemiddeld 2-3 uur
    Praktijkdag: 7,5 uur

    Certificering:
    NIKTA of Cibot (IKK proof)

    Kosten:
    Basis of herhaling E-learning incl. Certificaat; 39,50 euro
    Deelname praktijkdag: 175 euro
    Optioneel lunch: gratis

    Incompany kosten op aanvraag.

    Alle bedragen exclusief btw.

    EHBO BIJ SPORT

    EHBSO (Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen) richt zich op het verlenen van hulp aan mensen die zich blesseren tijdens het sporten. Sportongevallen verschillen niet veel van andere ongevallen. De instelling van de sporter maakt echter het verschil. Deze is vaak eigenwijs en wil daardoor doorgaan met sporten.

    Vaak zijn bij grote sportevenementen EHBO-ers aanwezig. Bij kleinere evenementen kun je als toeschouwer, trainer of andere vrijwilliger langs de lijn te maken krijgen met sportongevallen. Eigenlijk verschillen sportongevallen niet zo zeer van gewone ongevallen. In ieder geval niet in letsel en behandeling. Het enige verschil is de instelling van de sporter (of zijn achterban, coach, teamleden, e.d.). Veel sporters willen eigenlijk maar 1 ding en dat is door met sporten.

    Sporters mentaliteit

    Natuurlijk is dit gevoel van door willen gaan best te begrijpen. Als je sport in competitie verband wil je maar een ding en dat is de beste zijn of worden en dit kan nou eenmaal niet als je aan de kant zit. Dus ook bij blessure zal een sporter door willen, verstandig of niet. In zo’n geval heb je als eerstehulpverlener (EHBO’er) een aantal keuzes. Je helpt de sporter als dit kan op zo’n manier dat hij verder kan of je probeert de sporter ervan te overtuigen dat het beter is te stoppen. De beslissing om wel of niet door te sporten ligt altijd bij de sporter. Goed advies van een eerstehulpverlener (EHBO’er) kan een goede beslissing nemen makkelijker maken.

    We zijn u natuurlijk graag van dient, Heeft u vragen of wilt u een offerte ontvangen vul dan de aanvraag formulier even in. is er een vergunning voor het evenement stuur deze dan even mee om een concrete offerte op te maken

    Eerst Helpen | Avondvierdaagse

    De Avondvierdaagse is een leuk en sportief evenement voor jong en oud die vitaal genoeg zijn om een wandeling te kunnen maken gedurende vier avonden. Nu is wandelen gezond, maar het kan ook ongemakken met zich mee brengen.

    Wanneer u ons inschakelt, zullen onze hulpverleners de wandelaars bijstaan om te zorgen dat zij op een verantwoorde wijze toch de eindstreep kunnen halen.

    Wanneer u gebruik wilt maken van onze diensten neemt u dan contact op via de offerte aanvraag

    EHBO BIJ DORPSFEESTEN

    Je kan de inhoud van deze pagina niet kopiëren